Friday lovely friday



Jag är bokstavligt talat kär i fredagar. Speciellt idag när dagen leverade magiskt väder! Vårkänslor till max! Åh vad jag älskar det.

Skrev ett prov i skolan innan jag tog tåget till Lund för att luncha med min fina kusin Hanna! Det var verkligen supermysigt. 
När jag kom hem hann jag både skriva klart min engelskuppsats & följa med Linnea till stan. Ikväll har Karolina varit här & vilken magiskt mysig kväll det blev. Satt ute på altanen, hade igång musik & pratade om allting.



Almost friday

 
Tagit en paus från läxorna & tittar igenom skidbilderna, igen. Hur kan alperna vara ens så magiskt? Det känns som att man åker skidor inne i en tavla, bättre beskrivning kan jag inte komma på!
 
Nej en tidsmaskin hade som sagt inte skadat alls! Tråkigt nog känner mig dränkt i allt plugg för tillfället, massa inlämningar & prov hit & dit! Som tur är det redan fredag imorgon! Det märks att veckan går så mycket fortare nu när skolan har startat!

Middle



Att jag redan känner av de färre sömntimmar som skolan bidrar till. 
Därför har jag inte gjort många knop idag. Har suttit med huvudet i läxböckerna samtidigt som Rihanna, Kayne West & Paul Mccartney's nya låt "fourfiveseconds" gått på högvarv!


Fourfiveseconds



Det är minsann inte enkelt att sitta fastklistrad bakom en skolbänk i flera timmar efter att ha åkt skidor varje dag i en vecka! 
Ändå gick dagen fort! Nellie följde med mig hem efter skolan & vi hade en mysig eftermiddag innan jag for till träningen. 

Back to school



Då har skolan kickat igång & första dagen är avklarad! 
Det känns skönt att komma tillbaka med ny energi. Nu klockar vi nedräkningen till påsklovet!

Förresten så fick innebandyklubban som stått dammig i drygt en vecka äntligen användas ikväll! 


HOME

 
 
Ciao Sweden, I'm home!
Jag hade verkligen inte dessa förväntingar på resan. Jag har bokstavligt talat blivit överrumplad av love-live feelings. Det har varit flera gånger jag kommit på mig själv att lett som ett fån samtidigt som jag åkt ner för backen med solen i ögonen. Samtidigt har jag fått nya vänner. Nej nu måste någon stanna tiden.
 
 

Last day in Canazei





Min & Alicias sista dag kunde inte ha blivit bättre här i Canazei.
Tillsammans med våra danska drenger har vi fyra haft en störtskön dag i alperna under klarblå himmel. Eller "super lækker" som de två skulle säga. 


Last four days

 


There's no need to explain these photos. 
De senaste fyra dagarna har varit...overkligt overkligt overkligt bra. Klarblå himmel alla dagar. Magiskt god pasta. Fått nya vänner som jag & Alicia hängt med på kvällarna. Afterski. Love life feelings så det smäller om det. Älskar Italien. Älskar Alperna.

Nu ska vi äta pizza, bueno serra
 

Sella ronda!



We made it! 
I åtta timmar har vi på skidor kämpat oss runt ett enormt klippberg som heter Sella ronda. Sammanlagt har vi åkt 2.6 mil & totalt 4.2 mil med liftar. Tog sista liften med marginal,15 minuter innan den stängde!
Ikväll efter maten tog jag, Alicia & Felix bilen & utforskade Canazei.

Canazei!



Igår natt tog vi vårt pick & pack & körde till Italien tillsammans med familjen Pettersson! Funderar hur många gånger jag egentligen har åkt samma väg ner i Europa med tanke på att jag känner igen ett tiotal mackar längs autobahn. 
Efter oändligt många timmars bilfärd checkade vi in på ett hotell 7 mil från Canazei.




& imorse lämnade vi hotellet & kom hit! Första dagen bjöd på grym skidåkning & magisk pasta. 

Jag älskar detta livet.


Arrivederci



Kan någon snäll själ stanna tiden? Bara för en stund, så att jag hinner ta in allting som händer just nu.

En lektion kunde knappt gjort min tordag bättre. Sa hejdå till några vänner innan jag åt lunch i stan med Karolina! Därefter till min sista praktiktordsdag innan jag åkte & tittade på innebandyträningen. Tyvärr fortfarande inte kry nog att träna.

Nu har jag bara packat. Åker till Italien inatt. And it feels...amazing 
Arrivederci!


Skånes Djurpark, här kommer jag!



Öppnade ett meil klockan 22 ikväll & det som stod där kan verkligen inte vara sant! 
Jag har blivit anställd på Skånes Djurpark & är en av 60 bland 600 som fått jobbet!! Det är först nu jag har lugnat ner mig & kan skriva, innan har jag hoppat runt som en fullkomlig galning. Somnar med ett väldans pirr i magen & ett stort leende på läpparna. Åh vad jag är glad.

Throwback Key West

När jag var i USA skrev jag inte så specifikt om varje dag, utan mer generellt. Tänkte därför ta tillfället i akt nu när jag ligger hemma i min säng & skriva om dagen vi var på Key West! 


Innan solen steg upp satte vi oss i jeepen & körde söderut. Himlen var alldeles rosa & det var redan väldigt vamt ute.


Vägen till Key West sägs vara en annorlunda färd! När Floridas fastland tar slut ligger 45 öar i rad & den allra sista ön är Key West. 

Mamma: "Nu håller ni er vakna, en sån här bilresa kommer vi aldrig att göra igen!"
Sov 90 % av bilsträckan.


Körde förbi ett av mina & Alicias favoritställen som vi spenderade tid på i NYC. Är du i USA någongång, besök!


Väl framme på Key West parkerade vi bilen & gick till den stora hamnen med lyxiga kryssningsfartyg! Värmen var ofattbar. Likaså utsikten.


Palmer överallt. Exemplarisk beskrivning av Key West. I alla dess storlekar & former!


Vi drog oss mot centrum & passerade ett sjörövarmuseum & flera småbutiker med överflöd av snäckor, stenar & skyltar! 


Fascineras av alla exotiska hus som fanns runt varje hörn. Det kändes faktiskt ganska overkligt att gå runt där.


Besökte den världskända "Sloppy Joe's bar" & tog varsin dricka! Vilken ställe! Samt vilken skön snubbe som spelade piano, han levde för sitt jobb!


En minst sagt cool bar som hade hängt upp massa dollar överallt & ingenstans!
Killen ni ser på bilden var ett tvättäkta musikgeni! 


En annan cool bar, nämligen en bar lika bred som en cykel! 


Ett misslyckat försök till "The Beatles-omslaget" då mamma naturligtvis skulle titta rakt in i kameran.



Fortsatte att vandra runt i den stekheta värmen men den sjönk lite när vi fick i oss varsin iskall milkshake.


Besökte den kända författaren Ernest Hemingways hem på Key West, som idag är ett museum.


Stötte inte på några livsfarliga djur om inte höns, papegojor eller krabbor räknas.


Fräcka träd helt enkelt.


Drog oss utåt & gick längs den kritvita stranden!


  
Tog en tupplur vid hamnen & tittade på små barn som dök från bryggan.


Innan solnedgången gick vi runt & tittade på gatuunderhållare precis vid havet. Måste säga att jag var impad!


Ska jag ens ge mig in på att försöka förklara dessa bilderna med ord? Bilderna talar utan tvekan för sig själva. Magiskt.


Efter att ha sett Key Wests solnedgång & vi satt oss i bilen, var jag gladare än någonsin. Hade förmodligen hittat ett av mina favoritställen på jorden. 

The sun's coming!



Waaah, jag får världens pirr genom hela kroppen när jag tänker hur mycket roligt vi allihopa har framför oss nu när solen börjar visa sig! Alla dessa spontana trevligheter & sena kvällar. Jag är redo!

Dock kan jag inte säga att jag för tillfället är redo. En dag med feber har spenderats i soffan & tyvärr måste jag stanna hemma imorgon med. Men sen så!! 

Sol!



Bara jag märkte skillnad på mitt humör när jag vaknade av solljus imorse? Våren är påväg! Nästan iallafall. 
Jag, mamma & pappa åkte till Helsingborg idag & handlade lite till fredag! Det börjar närma sig! Därefter åkte vi hem till mormor & morfar på landet. Kan ens mor & farföräldrars egengjorda mat vara bland det bästa? Tror nästan det.



18 again



Från att gå från inget 18årsfirande till två stycken! Igårkväll hade Olivia & Johanna 18årsfest på Hässleholmsgården!

Innan kvällen mötte vi som sagt serieledarna. Jag kan väl säga såhär, en 4-5 förlust p.g.a felaktigt domslut. Har fortfarande inte släppt det...

18årsmiddag



Vilken kväll! Har haft det så himla kul! Firat Karolinas 18 årsdag med alla dessa tjejerna! Nu ska jag sova för imorgon väntar en viktig dag. Imorgon är det seriefinal på hemmaplan mot Åstorp/Kvidinge. Imorgon är det allt eller inget. 

Lycka


One word, lycka. 

Underbart med sovmorgon till elva! Brukar utnyttjas till max. Som vanligt går alltid torsdagar fortare än resterande veckodagar. Åkte direkt till praktiken efter skolan & sedan vidare till innebandyträningen. 

Framför mig har jag en förhoppningsvis riktigt bra helg fylld med två 18årsfirande & en seriefinal! Godnatt på er & sov så gott.


Mitt-i-veckan vinst!



Ikväll tog rökedamerna sitt pick & pack ut i kylan till Kävlinge för seriematch. Seriematcher mitt i veckan är något alldeles extra, men vi skötte det exemplariskt & tog med oss tre pinnar hem. 10-4 till oss! 
Innan matchen var jag med fina Nellie & för en gångs skull var vi lite duktiga & pluggade till vårt flummiga filosofiprov imorgon! 


Mästerfotograf



Min bästavän ställde ut sina fotografier i skolans entréhall!! Hur grym är hon inte?! 

Okej, bara jag som har abstinens efter solljus?  Ärligt talat, tar snart en sista minuten till ett varmt land, köper mig en ask med solljus eller vad som helst. Bara jag får det nu! 

På tal om sol, denna veckans början får en av fem solar. Jobbig & hektisk på grund av gymnasiearbetet & massa annat. Men nu har det äntligen lagt sig!




Söndagar

På toppen av Empire State building

Kan äntligen sätta ett stort, tjockt kryss över den här dagen. Har suttit med mitt gymnasiearbete stup i kvarten (eller) då vår preliminära inlämning är imorgon. Men äntligen ska den lämnas in & den känslan är fantastisk 

En viktig seger!



En viktig seger vunnen på ren vilja, vilken underbar känsla det är!! 6-5 mot Munka Ljungby. Detta gjorde vi bra, mina innebandyhjältar. 
Kvällen spenderade jag med fina Matilda, Elin & Nellie. 


RSS 2.0