My sunshines




Lugn & skön fredag, tillsammans med dessa godingarna. Jag har tur som har er. 
Klockan tickar fortare än jag hinner blinka & nu måste jag sova för att vara utvilad till morgondagens match! Munka Ljungby. Ni kommer ångra er vistelse på hovet. 

Leende



Det var sååå längesen jag var såhär trött innan läggdags, ögonlocken kan knappt hålla sig uppe när jag skriver! Nåväl, tordag idag. Som vanligt var jag på min korta praktik på fritids efter jag slutat skolan. Jag börjar verkligen att trivas där så bra nu! Barnen är så underbara & slänger ur sig goa kommentarer 24/7. 
Ikväll tog jag bilen ner till Höör för delta i en audition som arbetare på Skånes Djurpark! Hur utmanade & spännnde som helst!

Intervju

Sommaravslutningen förra året med Päran, då mådde vi vill jag lova!

Ojoj vilken dag! Fått lite nya perspektiv! Eller ja, det är inte så att något stort & märkvärdigt har skett, men ni kommer att förstå! 
Mitt gymnasiearbete handlar om sjukdomen depression & idag intervjuade jag en vuxen jag känner som tyvärr har hängt i dem krokarna. Det var väldigt gripande när hon berättade sin historia. Svårt att förstå vad som faktist kan hända med en person när det slår över & det värsta av allt, att det kan hända vem som helst. En rejäl tankeställare. Tror det är viktigare än vad vi tror att ibland stanna upp & som hon sa det, värdera vad som är viktigt.
Som tur är mår hon bra idag, vilket gör mig mer än glad! 

Tired



Som sagt, en lugn dag hemma i sängen & imorgon är det in i vanliga rutiner igen. 
För att bli återställd så fort som möjligt har jag druckit massa te, även fast jag inte tycker om det och bokstavlig talat hällt i mig halstabletter. Nästan. Men det tycktes hjälpa iallafall!


Home



Fick gå hem från skolan igår. Hade så fruktansvärt ont i halsen att jag knappt kunde svälja & kände mig krasslig. Följde med på mötet med laget på kvällen som varade i en & en halv timme efter helgens förlust. Som sagt är vägen till ett mål aldrig rakt, nu föll vi i en grop, men tar oss upp lika lätt som vi gått igenom hela säsongen & nu jäklar i det. Munka i helgen ska få sota.
Idag är jag också hemma från skolan & tänker vila massa för att bli bra så fort som möjligt.


Lunch


Söndagar kopplar jag alltid med en dag hemma, läxor & klädd i pyjamas.
Efter idag, en supermysig lunch på Café Fröjd med de bästa tjejerna, fick jag mig en tankeställare att man borde bli mycket bättre på att hitta sånna här spontana små utflykter! Istället för att vänta ut dagen & ha ångest för att helgen är slut. Nej, detta ska bättras. 

Så blev det



& så kom den. Första förlusten den här säsongen. 1-3 mot Finn. Har sakta börjat smälta det nu, men usch så nedstämd jag var innan. 
Som tur var kom bästa Karolina hit ikväll! Massa mat & prat med sommarlistan påkopplad i bakgrunden! Yes ni hörde rätt, sommarlista. Blev verkligen en så bra kväll!!




Nya höjder



Välkomnar fredagen med hela mitt hjärta. Du lyckas alltid komma när jag behöver dig som mest! 
Efter skolan cyklade jag till mammas jobb. Slutar aldrig bli förvånad över hur fantastiskt söta barnen är. "Kajsa, du är bjuden på mitt barnkalas" eller "Kajsa, jag vill att du ska sova över hos mig, jag har massa gosdjur om du blir rädd". 
När mamma slutat gick vi två ner till stan & fikade, eller ja egentligen en försenad födelsedagsfika, innan jag åkte hem till världens finaste Elin. Du är såå bra ska du veta. Nu somnar jag vilken sekund som helst & är redo för seriematch imorgon nere i Lund!

Earned it



 
Två av mina oslagbara kusiner

Fruktade den här dagen i början av veckan. Planeringen löd följande: efter skolan praktik på fritids, därefter ett tandläkarbesök i stan, vidare som barnvakt för att sedan köra direkt till träningen i Tyringe. Hade behövt bokat tid för kloning av fyra.
Som tur var behövdes jag inte som barnvakt idag & fick ett samtal om ändrad tid för tandläkarbesöket, var trotts allt en vanlig rutinkoll.
Så nej, dagen blev inte så pjåkig, speciellt inte efter en riktigt bra innebandyträning. 



Wednesday



Min träningsvärk för tillfället...första stegen efter att ha suttit ett tag är ju inte nådiga! Har iallafall haltat runt med Matilda.
Efter skolan drog jag mig hem till Alicia! Käkade våfflor som Alicia från början tänkte våffla i ett toastjärn vilket var ganska kul. Nej, nu är det snart tordag, vilket betyder att det är fredag dagen efter & på så sätt ganska snart helg. Det somnar vi på. 



Spontant & födelsedag



Spontana påhitt blir utan tvekan de allra bästa. I alla lägen. No doubt.
En vanlig måndagseftermiddag slutade i fikamys med tre underbara tjejer. Störthärligt!! 
Nej nu ska jag faktiskt inte ljuga, det var ingen vanlig måndag idag, utan även min mammas födelsedag! Vad hade jag gjort utan dig. Ibland förklarar färre ord saker bättre än en hel roman: för mig är du bara bäst. 
Imed att hon jobbade till sent på eftermiddagen idag, så ska vi fira henne lite mer i helgen. 

 

Sunday



Min söndag har varit lugn & skön. Tråkigt nog har en del tid gått åt till plugg. Gymnasiearbetet, så glad jag kommer att vara den dagen jag lämnar in den där tjocka bunten med papper! På kvällen åkte jag hem till Nellie. Längesen vi sågs sådär & det var jättemysigt.
 


Segertåget rullar vidare

Bild från förra året 

Segertåget rullar vidare i raketfart! 
En störtgo vinst mot Lugi gjorde min lördag lite bättre än vanligt. 9-1 till oss, det går utan tvekan bra nu! Sedan fick jag även spendera min kväll tillsammans med den här tjejen, vilket gjorde min lördag ännu ett snäpp bättre. 

Bowling



Det är någonting magiskt med fredagar.
Hade en minst sagt slö eftermiddag, men ikväll har jag varit & bowlat  tillsammans med Matilda, Matilda, Frida, Ivan, Simon, Alexander & Patrik!  Efteråt körde vi hem till Frida, satt & snackade & hade det mysigt. Nu måste jag verkligen sova om jag ska orka spela i 60 minuters spel imorgon, sov så gott.


I ett



Den här dagen. Pweu, glad att jag ens kommit ihåg att andas. Gått i ett.
I ett par veckor framöver kommer min klass att ha praktik varje torsdageftermiddag i kursen pedagogisk ledarskap. Så idag efter skolan åkte jag till ett fritidshem här i Hässleholm, därefter barnvakt, för att sedan köra direkt till träningen i Tyringe. Med facit i hand åkte jag hemifrån åtta imorse & kom inte hem förrän halv åtta. 
Feeling alive minst sagt!

Wednesday



Efter ett glatt skypesamtal med Molle gjorde det mig på väldigt gott humör. Ingen sådär speciell anledning till varför utan bara tanken av att allting flyter på bra. 
Ibland handlar mycket bara om att stanna upp & intala sig själv att livet, trotts sin berg-och dal liknande form, är för jäkla underbart. 

Ikväll fick jag äntligen träffa mina två små busungar som jag inte träffat sen jag senast var barnvakt innan jul. Pappan kom hem vid halv nio så fick lägga dem & läsa godnattsagor. Höll ju nästan på att somna själv där ett tag.

Don't matter



Fin eftermiddag med min bästavän. Hur kan du ens vara så bra som du är?
Innebandyträningen sen flöt på bra. Årets första hemmamatch på lördag, Lugi besöker oss! Ska bli en riktigt rolig match!

Måndag



Skola, på det igen. 
Vädret idag var ju ingen höjdare, kändes som att jag besteg en bergstopp när jag cyklade till skolan imorse.
Superskönt att iallafall få sluta innan lunch idag! Käkade i matsalen innan jag stack ner till gymmet. 
Innebandyn ikväll kunde väl utan tvekan ha gått bättre. Råkade vricka till foten men som tur är bara en enkel stukning. Som ny imorgon igen får vi hoppas!


Storm



Efter en go vinst med 7-1 borta i Helsingborg igår, hann jag precis hem till Linnea innan stormen kom på besök. Tacos, Beck & skönt prat i mängder.
Jag sov över där & idag ställde vi klockan & stack ner till gymmet en runda. Därfefter åkte jag hem till mormor & morfar & åt massa god mat, as usual. Världsbäst.
När jag kom hem hade jag bestämt att skypa med Amanda, en tjej jag känner från Göteborg, vilket var superroligt att det äntligen blev av!

Lund



Happy birthday to my hero!
Tog tåget till Lund & födelsedagsfikade med pappa efter skolan. Därefter hade jag bestämt träff med en tjej som arbetar som HR på pappas jobb. Enda sedan vi var på Lunds Universitet i höstas med skolan, har jag blivit lite nyfiken vad en HR egentligen är. Därför passade det perfekt att kunna ställa lite frågor til henne! Inte för att jag med säkra kort har planer på att bli HR, men det känns skönare att ha lite bättre koll på yrket nu!
När vi kom hem firade vi pappa med en del av släkten, men för min del blev det två födelsedagsfirande ikväll. Åkte senare iväg & åt ute med några tjejer & firade Frida!

Nu drar det igång



Första dagen på vårterminen är avklarad! Ville ingenting mer än att ligga kvar i sängen när väckarklockan ringde..
Som tur var gick vi ändå bara till tolv idag. Senare på eftermiddagen fikade jag & fyra fina tjejer på stan för att lyxa till det för födelsedagsbarnet Frida som fyllde 19 år idag! 
Min kväll har tyvärr varit mindre uppskattad. Om vi säger såhär, inventering i fem timmar med laget utan mat är inget att rekommendera. 

Årssummering 2014

 Om jag skulle säga att 2014 varit ett bra år?

2014 har utan tvekan varit ett bra år. Ett magiskt bra år faktiskt. Ett år jag minst sagt har sett mycket av världen, skrapat ihop bra minnen, lärt känna nya fina människor & även kommit närmre ett antal vänner. Skrattat & gråtit i mängder, precis så det ska vara. Livet är en berg-och dalbana men 2014 har bjudit på flest toppar. 


Gjorde du någonting 2014 som du aldrig gjort förut?

Min första resa utanför Europas gränser, bokade min första utlandsresa med vänner & tog körkort. 


Vilka resor gjorde du under 2014?

Under 2014 satte jag mina fötter i USA, Italien & Köpenhamn. I februari bilade min familj ner till Canazei i norra Italien för en veckas skidåkning. Under sommaren var jag knappt hemma i Sverige utan reste en månad i USA. Det var den hitintills overkligaste månaden i mitt liv. 


Vilka sånger kommer att påminna dig om 2014?

Ed Sheeran & Sam Smiths album från 2014 har gått på högvarv & de flesta låtarna har kommit mig väldigt nära hjärtat. När jag hör "Rather be" tänker jag på när jag åkte ner för nypistade backar i Italien & varje gång "Sing", "Keep the love" eller "Love runs out" spelas får jag flashbacks när min familj åkte jeep från Washington till Buffalo med rutorna nedrullade. Varje gång ”Samsara” sätts igång, får jag det där pirret innan match & "Break free" påminner mig om dagen jag tog körkort.


Ditt bästa köp?

Jag är inte direkt någon shoppaholic, utan älskar att lägga pengar på upplevelser & mat. Ett materiellt exempel är annars min pennyboard jag köpte i Orlando i somras. Gled på den längs strandvägen vilket var magi på riktigt.  


Vad är din största framgång 2014?

Svår fråga! Kanske mitt mod i vissa sammanhang. Mer ärlig mot mig själv. Att jag faktiskt har vågat stå för det jag tycker & inte ändrat mig, även fast det kanske inte passat in bland någon annans åsikter. Att jag blivit mindre rädd för att uttrycka mina egna tankar & känslor. För den enda jag skulle ha ljugit för i det sammanhanget hade varit mig själv. 


Vad är du mest stolt över 2014?

På denna punkt måste jag ta upp mitt innebandylags framgång under säsongen 2014-2015, som ännu inte är slut. Kort sagt är vi obesegrade under första seriehalvan. Vid sida om Åstorp/Kvidinge drar vi segertåget vidare mot nya höjder & målet är en kvalplats till division 1 i vår. Hösten har minst sagt fått mig att inse definitionen av vad ett framgångsrikt lag är. Det handlar om en god sammanhållning, ett gemensamt mål & ton av glädje blandat med blod, svett & tårar. 


Ett av dina bästa minnen?

Har en känsla av att denna fråga måste omformuleras. Ett minne? Omöjligt. Hela USA resan bjöd på ett tiotal oförglömliga minnen till att börja med. Solnedgång på Key West, frappuccino på Time Square, powernap i Central Park, spräckhuggarshow på SeaWorld, makalöst god pasta i Little Italy, fyrverkerier över Manhattan 4th of July & världens största Nike-outlet i Toronto. När jag åkte den rent av sjukaste berg & dalbanan i Orlando, när jag & Alicia själva gick runt i NYC & när jag somnade på luftmadrassen på Miami beach.


De resterande månaderna har också bjudit på många bra minnen. Storvinster på hemmaplan, brunch i Köpenhamn med Linnea & Michaela, summercamp, dagen jag tog körkort, beachfotbolldagarna i Åhus tillsammans med Jonna & Kajsa, innebandyvm i Göteborg & alla spontana sommarkvällar med mina vänner, när vi nattbadade med gänget i Åhus & blev upptäckta av vakter. Vilket adrenalinkick när vi sprang tillbaka & hoppade över stängslet.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Absolut, vissa saker tio gånger om. Det är nog speciellt när vissa personer av olika anledningar fått mig att må riktigt bra. Bara sådär. Varje gång någon har sagt något som prickat mig rakt i hjärtat & har fått mig att vilja ta fram mina allra bästa sidor utan att tänka på det. Det får mig att gå runt & le & se ut som ett fån. Mina bästa vänner är specialister på det, men självklart finns det andra som har gjort det omedvetet.   


Finns det någonting som skulle kunna ha gjort ditt 2014 bättre?

Såklart finns det allting någonting som skulle kunna gjort ens år bättre.Varför hände det, varför sa jag inte så eller varför sa jag just det där? Men varför älta någonting som inte går att få ogjort? Men i vissa sammanhang förstår jag inte hur världen kan vara så orättvis som den faktiskt är. I detta fall syftar jag på den där jävla sjukdomen cancer.


Vad fick dig att må bra?

Alla sanslöst bra människor jag har tillbringat min tid med. Det är det som räknas för mig. Dessa människor har inte bara gett mig skratt, lyckorus & glädje utan minnen jag aldrig kommer att glömma. 


Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

 2015 är året dina vingar ska testas på riktigt. Låt det inte skrämma dig. Det är nu ska ska få göra allting som du tidigare har längtat efter. 

 

 

 
Januari Månaden då mycket kretsade runt innebandy & serien var i full gång efter juluppehållet. Hade en av mina individuella toppar & det flöt helt enkelt på väldigt bra under månadens matcher. 
 
 
Februari I februari bilade min familj ner till Italien på sportlovet & åkte skidor i en vecka. Italien bjuder nästintill alltid på några dagar med kalasväder, bra skidåkning & världens godaste pasta. 
 
 

Mars

Vårsolen började äntligen att titta fram. En riktigt bra fotodag tillsammans med min bästvän på hovdala, en resa upp till min kusin i Falköping med volleyboll & nya människor samt många spontana fikor i vårsolen. Sista seriematchen för säsongen spelades också, jag provtränade för Södra Dal i Lund samt skrev in mig på körskolan!

 
 
April 
April bjöd på mycket. Allt från 18 årsfirande ute i Matildas stuga, några roliga dagar i Stockholm med klassen, spontana inlinesrundor, brunch i Köpenhamn med två bästvänner och rökemixen & festen.
 

 
  
Maj Inledde den här månaden med att fira valborg i Lund, vilket blev en perfekt start. Maj var verkligen magisk. Grillkvällar, jordgubbar, picknickar & filmkvällar. Samtidigt minskade läxorna för varje dag som gick. Dock gick såklart en del tid till mindre roliga saker, bland annat timmar av plugg till mattenationella & ett antal teorilektioner.
 
 
 
Juni Juni var utan tvekan en av årets bästa månader. Mådde verkligen magiskt bra. Fick vara med om massa studenfirande, spontana utomhuskvällar, inlinesrundor, poolhäng, gruppledare för summercamp, beachfotboll, midsommar & Åhus. 
 
 
 
Juli What to say. Sjukaste, galnaste & mest overkligaste månaden i mitt fulla liv. Räcker det att skriva så?
 
 
Resan började i New York tillsammans med familjen Pettersson då vi landade på USAs nationaldag & såg fyrverkerierna över Manhattan.Varje gatuhörn överraskade.
 
 
 
Därefter åkte vi greyhoundbuss till Washington & fick uppleva huvudstaden under några dagar. Värmen var enorm men släppte alltid lite varje gång vi köpte varsin amerikansk lemonad. Standard.
 
 
Efter att ha sagt hejdå till familjen Pettersson hyrde vi en jeep och bilade till Buffalo. Körde över till Canada där vi både besökte staden Toronto & tittade på Niagarafallen. 
 
 
Efter ett försenat flyg landade vi i Orlando på natten. Dagarna vi hade framför oss besökte vi NASA, Sea World & en av USAs största outlets.
 
 

Finally kom vi till Fort Lauradale som ligger nära Miami där vi solade & badade i två veckor. Minst sagt välbehövligt för att smälta det vi varit med om. En av dagarna spärrade dem av vårt kvarter för en filminspelning, vilket var riktigt häftigt att se! 

 
Vi åkte även till Everglades & Miami & badade på Miami beach!
 
 
Innan vi tog flyget tillbaka till NYC för att sedan flyga hem till Sverige spenderade vi vår sista dag ute på Key West. Detta har blivit ett av mina favoritställen på den här jorden.
 

Augusti Tre dagar efter att vi kom hemmit hem fyllde jag 18 år. Underbart jetlaggad.
 
 
Under de veckorna passade jag även på att träffa alla jag inte träffat på en månad samt firade min 18års dag en gång till!
 
 
Efter att in princip ha kört slut på all världens bensin när jag sista veckan övningskörde, kanske inte bokstavligt, tog jag äntligen mitt körkort! 
 
 
Skolan satte igång vilket även innebandyn gjorde & i slutet av augusti åkte vi på cup i Karlstad! I augusti fick jag även jobb som barnvakt varje vecka.
 
 
September September innehöll myskvällar, födelsedagsöverraskning för min bästvän & seriematcher nästintill varje helg. I början av månaden hände någonting som fick mig att känna enorm sorg. Fuck cancer.
 
 
Oktober I Oktober åkte jag & Alma över till Köpenhamn, firade Elin som fyllde 18 år & hade fotodagar. 
 
 
November
November fortsatte att leverera massa myskvällar i höstmörkret. 
 
 
Fick även ett mini fotouppdrag då jag fotograferade Matilda, hennes syskon & kusiner!
 
 
December 
December var en mycket händelserik månad! Första studentfesten, kollade innebandyvm i Göteborg & var hos mina kusiner, spelade årets sista match, firade jul & Farmors 80 årsdag i Göteborg där vi tittade på musikalen Kristina från Duvemåla!

2014, tack för alla fina minnen. 2015, jag är redo
 
 

Saknad vän



Träffade min saknade Elli idag. Så bra du är. Tjejen tog körkort för ett litet tag sen så därför tog vi en runda med musik på högsta volym. Kvällen bjöd på en riktigt, riktigt bra innebandyträning. Första seriematchen för 2015 är på lördag då vi möter Helsingborg! 

Tjejdag


Ändrade planer! Trodde att jag skulle stanna hemma men istället följde jag med Mamma & Laila till väla tillsammans med Alicia! En riktig tjejdag. Åt bland annat på yoggiboost, sanslöst vad gott det är. 
Efter en efterlängtad innebandyträning har jag bara slappat tusen gånger om här hemma. 

Har var man glad



Skulle lika gärna kunnat hoppa att ta på mig vanliga kläder idag & stannat kvar i min pyjamas. Inte rört mig utanför husets kvadratmeter en enda gång. 
Förresten är jag snart klar med min årssummering av 2014, så den borde komma ut snart!

No doubt



Bästa tecknet på lov är att man är totalt omedveten om vilken dag det är, vilket jag ungefär har varit i en vecka nu. Vänt på dygnet är har jag med gjort, så det lockar inte med skola snart. Men det bästa är att vi faktiskt hela tiden går mot ljusare tider nu. Har ni tänkt på det? För varje dag som går kommer vi närmre 
våren, värmen & sommaren.

Gymnasiearbete, gym med Linnea & en gitarr. Dagen beskriven i tre små delar. På kvällen kom Linnea & Karolina hit för ännu en filmkväll tillsammans.

Filmkväll



Lirade gitarr med en kompis jag inte träffat på hur länge som helst idag! Vi drog några låtar & pratade om allting som hänt sedan vi sist sågs, superroligt verkligen!
Ikväll hade jag, Karolina & Lelle filmkväll! Ett avsnitt Beck, lite gott käk & en massa snack. Sanslöst bra dessa tjejer är ska ni veta. 

New Year's Eve



Welcome 2015! 
Make this year as good as possible. Unforgettable.

Jag invigde det nya året nere i Malmö tillsammans med mina två kusiner, några vänner till dem & min bästavän Michaela. Jag & Micha tog tåget till Malmö till Mathildas lägenhet, där vi spenderade kvällen fram till tolvslaget. Innan vi sedan drog ut, såg vi fyrverkerierna på Stortorget. 
Det blev verkligen ett väldigt fint avslut på 2014 & en mycket bra början på 2015!
Nu är har vi ännu en 365 sidor lång oskriven bok framför oss. Låt denna bli en av de allra bästa.



RSS 2.0