Årssummering 2014

 Om jag skulle säga att 2014 varit ett bra år?

2014 har utan tvekan varit ett bra år. Ett magiskt bra år faktiskt. Ett år jag minst sagt har sett mycket av världen, skrapat ihop bra minnen, lärt känna nya fina människor & även kommit närmre ett antal vänner. Skrattat & gråtit i mängder, precis så det ska vara. Livet är en berg-och dalbana men 2014 har bjudit på flest toppar. 


Gjorde du någonting 2014 som du aldrig gjort förut?

Min första resa utanför Europas gränser, bokade min första utlandsresa med vänner & tog körkort. 


Vilka resor gjorde du under 2014?

Under 2014 satte jag mina fötter i USA, Italien & Köpenhamn. I februari bilade min familj ner till Canazei i norra Italien för en veckas skidåkning. Under sommaren var jag knappt hemma i Sverige utan reste en månad i USA. Det var den hitintills overkligaste månaden i mitt liv. 


Vilka sånger kommer att påminna dig om 2014?

Ed Sheeran & Sam Smiths album från 2014 har gått på högvarv & de flesta låtarna har kommit mig väldigt nära hjärtat. När jag hör "Rather be" tänker jag på när jag åkte ner för nypistade backar i Italien & varje gång "Sing", "Keep the love" eller "Love runs out" spelas får jag flashbacks när min familj åkte jeep från Washington till Buffalo med rutorna nedrullade. Varje gång ”Samsara” sätts igång, får jag det där pirret innan match & "Break free" påminner mig om dagen jag tog körkort.


Ditt bästa köp?

Jag är inte direkt någon shoppaholic, utan älskar att lägga pengar på upplevelser & mat. Ett materiellt exempel är annars min pennyboard jag köpte i Orlando i somras. Gled på den längs strandvägen vilket var magi på riktigt.  


Vad är din största framgång 2014?

Svår fråga! Kanske mitt mod i vissa sammanhang. Mer ärlig mot mig själv. Att jag faktiskt har vågat stå för det jag tycker & inte ändrat mig, även fast det kanske inte passat in bland någon annans åsikter. Att jag blivit mindre rädd för att uttrycka mina egna tankar & känslor. För den enda jag skulle ha ljugit för i det sammanhanget hade varit mig själv. 


Vad är du mest stolt över 2014?

På denna punkt måste jag ta upp mitt innebandylags framgång under säsongen 2014-2015, som ännu inte är slut. Kort sagt är vi obesegrade under första seriehalvan. Vid sida om Åstorp/Kvidinge drar vi segertåget vidare mot nya höjder & målet är en kvalplats till division 1 i vår. Hösten har minst sagt fått mig att inse definitionen av vad ett framgångsrikt lag är. Det handlar om en god sammanhållning, ett gemensamt mål & ton av glädje blandat med blod, svett & tårar. 


Ett av dina bästa minnen?

Har en känsla av att denna fråga måste omformuleras. Ett minne? Omöjligt. Hela USA resan bjöd på ett tiotal oförglömliga minnen till att börja med. Solnedgång på Key West, frappuccino på Time Square, powernap i Central Park, spräckhuggarshow på SeaWorld, makalöst god pasta i Little Italy, fyrverkerier över Manhattan 4th of July & världens största Nike-outlet i Toronto. När jag åkte den rent av sjukaste berg & dalbanan i Orlando, när jag & Alicia själva gick runt i NYC & när jag somnade på luftmadrassen på Miami beach.


De resterande månaderna har också bjudit på många bra minnen. Storvinster på hemmaplan, brunch i Köpenhamn med Linnea & Michaela, summercamp, dagen jag tog körkort, beachfotbolldagarna i Åhus tillsammans med Jonna & Kajsa, innebandyvm i Göteborg & alla spontana sommarkvällar med mina vänner, när vi nattbadade med gänget i Åhus & blev upptäckta av vakter. Vilket adrenalinkick när vi sprang tillbaka & hoppade över stängslet.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Absolut, vissa saker tio gånger om. Det är nog speciellt när vissa personer av olika anledningar fått mig att må riktigt bra. Bara sådär. Varje gång någon har sagt något som prickat mig rakt i hjärtat & har fått mig att vilja ta fram mina allra bästa sidor utan att tänka på det. Det får mig att gå runt & le & se ut som ett fån. Mina bästa vänner är specialister på det, men självklart finns det andra som har gjort det omedvetet.   


Finns det någonting som skulle kunna ha gjort ditt 2014 bättre?

Såklart finns det allting någonting som skulle kunna gjort ens år bättre.Varför hände det, varför sa jag inte så eller varför sa jag just det där? Men varför älta någonting som inte går att få ogjort? Men i vissa sammanhang förstår jag inte hur världen kan vara så orättvis som den faktiskt är. I detta fall syftar jag på den där jävla sjukdomen cancer.


Vad fick dig att må bra?

Alla sanslöst bra människor jag har tillbringat min tid med. Det är det som räknas för mig. Dessa människor har inte bara gett mig skratt, lyckorus & glädje utan minnen jag aldrig kommer att glömma. 


Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

 2015 är året dina vingar ska testas på riktigt. Låt det inte skrämma dig. Det är nu ska ska få göra allting som du tidigare har längtat efter. 

 

 

 
Januari Månaden då mycket kretsade runt innebandy & serien var i full gång efter juluppehållet. Hade en av mina individuella toppar & det flöt helt enkelt på väldigt bra under månadens matcher. 
 
 
Februari I februari bilade min familj ner till Italien på sportlovet & åkte skidor i en vecka. Italien bjuder nästintill alltid på några dagar med kalasväder, bra skidåkning & världens godaste pasta. 
 
 

Mars

Vårsolen började äntligen att titta fram. En riktigt bra fotodag tillsammans med min bästvän på hovdala, en resa upp till min kusin i Falköping med volleyboll & nya människor samt många spontana fikor i vårsolen. Sista seriematchen för säsongen spelades också, jag provtränade för Södra Dal i Lund samt skrev in mig på körskolan!

 
 
April 
April bjöd på mycket. Allt från 18 årsfirande ute i Matildas stuga, några roliga dagar i Stockholm med klassen, spontana inlinesrundor, brunch i Köpenhamn med två bästvänner och rökemixen & festen.
 

 
  
Maj Inledde den här månaden med att fira valborg i Lund, vilket blev en perfekt start. Maj var verkligen magisk. Grillkvällar, jordgubbar, picknickar & filmkvällar. Samtidigt minskade läxorna för varje dag som gick. Dock gick såklart en del tid till mindre roliga saker, bland annat timmar av plugg till mattenationella & ett antal teorilektioner.
 
 
 
Juni Juni var utan tvekan en av årets bästa månader. Mådde verkligen magiskt bra. Fick vara med om massa studenfirande, spontana utomhuskvällar, inlinesrundor, poolhäng, gruppledare för summercamp, beachfotboll, midsommar & Åhus. 
 
 
 
Juli What to say. Sjukaste, galnaste & mest overkligaste månaden i mitt fulla liv. Räcker det att skriva så?
 
 
Resan började i New York tillsammans med familjen Pettersson då vi landade på USAs nationaldag & såg fyrverkerierna över Manhattan.Varje gatuhörn överraskade.
 
 
 
Därefter åkte vi greyhoundbuss till Washington & fick uppleva huvudstaden under några dagar. Värmen var enorm men släppte alltid lite varje gång vi köpte varsin amerikansk lemonad. Standard.
 
 
Efter att ha sagt hejdå till familjen Pettersson hyrde vi en jeep och bilade till Buffalo. Körde över till Canada där vi både besökte staden Toronto & tittade på Niagarafallen. 
 
 
Efter ett försenat flyg landade vi i Orlando på natten. Dagarna vi hade framför oss besökte vi NASA, Sea World & en av USAs största outlets.
 
 

Finally kom vi till Fort Lauradale som ligger nära Miami där vi solade & badade i två veckor. Minst sagt välbehövligt för att smälta det vi varit med om. En av dagarna spärrade dem av vårt kvarter för en filminspelning, vilket var riktigt häftigt att se! 

 
Vi åkte även till Everglades & Miami & badade på Miami beach!
 
 
Innan vi tog flyget tillbaka till NYC för att sedan flyga hem till Sverige spenderade vi vår sista dag ute på Key West. Detta har blivit ett av mina favoritställen på den här jorden.
 

Augusti Tre dagar efter att vi kom hemmit hem fyllde jag 18 år. Underbart jetlaggad.
 
 
Under de veckorna passade jag även på att träffa alla jag inte träffat på en månad samt firade min 18års dag en gång till!
 
 
Efter att in princip ha kört slut på all världens bensin när jag sista veckan övningskörde, kanske inte bokstavligt, tog jag äntligen mitt körkort! 
 
 
Skolan satte igång vilket även innebandyn gjorde & i slutet av augusti åkte vi på cup i Karlstad! I augusti fick jag även jobb som barnvakt varje vecka.
 
 
September September innehöll myskvällar, födelsedagsöverraskning för min bästvän & seriematcher nästintill varje helg. I början av månaden hände någonting som fick mig att känna enorm sorg. Fuck cancer.
 
 
Oktober I Oktober åkte jag & Alma över till Köpenhamn, firade Elin som fyllde 18 år & hade fotodagar. 
 
 
November
November fortsatte att leverera massa myskvällar i höstmörkret. 
 
 
Fick även ett mini fotouppdrag då jag fotograferade Matilda, hennes syskon & kusiner!
 
 
December 
December var en mycket händelserik månad! Första studentfesten, kollade innebandyvm i Göteborg & var hos mina kusiner, spelade årets sista match, firade jul & Farmors 80 årsdag i Göteborg där vi tittade på musikalen Kristina från Duvemåla!

2014, tack för alla fina minnen. 2015, jag är redo
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0