Back to reality



Snacka om att gå tillbaka till verkligheten direkt. Idag har jag jobbat på djurparken hela dagen. Som jag längtat att få träffa alla igen. 

Ikväll fick jag världens gulligaste meddelande av min vän Alma. "Vi börjar ju 9:50 imorgon. Vad sägs om att jag kommer till dig och köper med mig mysfrukost?". 

Men waow, hur glad blir man inte?! Så nu väntar en mysfrukost imorgon. Perfekt start på en alldeles ny vecka.

Home



Känslan när man vaknade i Spanien & somnar i Svergie, vi är hemma! Vilken bra vecka vi har haft. Sol, bad & fest. Vilka rutiner. Landade på svensk mark vid sextiden & nu är jag dundertrött. 

Last day








Nu har jag två dagar att skriva om! 
Efter en dag på stranden igår tog vi buss in till Palma. Gick längs de fina gatorna & åt mat på en god restaurang innan vi åkte tillbaka. 

Var uppe galet länge inatt så vi körde på en sovmorgon idag. Just nu sitter vi på en restaurang. Imorgon går flyget vid halv ett & vi åker tillbaka till Sverige efter en magiskt bra vecka. 

Day five down here



 Idag har vi legat ett stort gäng på stranden, vi & smålandskillarna som är hur goa & sköna som helst. Har även gått en runda & utforskat staden med Elin & Nellie, sovit middag på stranden & ätit god magnum glass. 

Fourth day here








 Bilderna talar för sig själva. 

Idag hyrde vi två trampbåtar vilket var så kul! Tog med högtalaren & lyssnade på musik när vi trampade runt. Alldeles strax ska käka & därefter ska vi bort till vårt killkompisgäng från Hässleholm!

Third day



Från morgon till kväll har vi legat ett stort gäng nere på stranden & bara snackat, solat, spelat strandtennis, badat, sovit, you named it. Några av killarna var till & med ute & trampade trampbåt! Kvällen har spenderats ute på terrassen. Vilket ställe detta är.

Second day






Här har vi minsann det bra! Vilket paradis. Börjar hitta rutiner, äter magiskt god mat & känner av love-life feelings. Kan skriva hur mycket som helst. Men en sak är säker här nere, vi lever livet.





Espania









Hola amigos. 
Just nu befinner jag mig på sydligare breddgrader, jag är nämligen på Mallorca tillsammans med några av mina tjejkompisar! Här ska jag bo i en vecka & det är jag så glad för. Vi har fått nypa oss i armen flera gånger för att vara säkra på att vi är här. Med andra ord, det är sanslöst vackert här. Landade igår vid middag & just nu ligger vi på stranden bland palmerna med solen i ögonen & musik i högtalaren.

Happy birthday



Idag fyller den här favoriten 18 år!! 

Idag hade jag 2 lektioner & 2 prov. Hur är det ens möjligt? I eftermiddag har jag varit tränare för det vi snyggt kallar för innebandyfritids! Efteråt tog jag inlinesen till gymmet i det härliga vädret. Imorgon är jag ledig hela dagen vilket ska bli fantastiskt skönt. Har dock en del att göra med tanke på att jag åker utomlands på lördag!

Idag hände även det mest overkliga någonsin, min bästavän Michaela blev antagen till fotoskolan i Gamleby!!! Hon är en av de 25 som har blivit antagna! Jag kan inte ens i ord förklara hur värd den här tjejen är det. Hon kommer att gå så långt. 

Innebandymöte!


Idag vaknade jag med riktigt gott humör. Jag vet inte riktigt varför, men livet känns på något sätt lättare & lättare för varje dag som går. Det har antagligen att göra med att läxhögen blir mindre för varje dag som går & snart är det bara roligheter kvar. 

Idag hade jag endast naturkunskap, sedan slutade jag. Jag körde ett pass på gymmet när jag slutat & sedan har jag växlat mellan att ta det lugnt & att plugga. Ikväll hade vi vårt första innebandymöte inför säsongen 2015-2016! Tre nya tränare blir det & allting känns riktigt bra. Jag ser så fram emot den här säsongen. 

Three days left



Alla nationella tester är gjorda för min del, hur go känsla är inte det?! 

Idag slutade vi redan klockan elva, vilket var hur skönt & välbehövt som helst. I eftermiddag har jag bara varit hemma, tagit det lugnt, pluggat lite & spelat gitarr. Nu har jag två inlämningar & ett prov kvar innan fredag, sen åker jag på lördag. 

Only this week



Letade fram lite skrattbilder vilket gjorde min måndag mycket bättre. Längtar tills denna veckan är över & jag har tid till att bli pepp på livet igen! Innerst inne är jag det, men jag har svårt att vara det nu när det är så mycket i skolan! 

Idag har jag till stor del bara pluggat. Kommer förmodligen att drömma om skolböcker inatt.

Breathe



Jag har sådan ångest inför den här skolveckan. Vet knappt hur jag ska klara mig till fredag. Som tur är samlade jag energi på djurparken idag. Det är allt sällan man får ha en 15 cm lång vandrande pinne klättrandes på armen. Ännu mer sällan man tar hand om en skara på 70 pers under kronhjortsmatningen alldeles själv. 

Grillat



Det här satt ju inte fel får jag säga. Lukten av grillat är ju rent av oslagbar. För att inte glömma rabarberpajen vi åt efteråt. Ikväll kom min farmor, faster & hennes man hit. Vi spenderade hela kvällen i uterummet. Konstaterade att nästa gång vi ses är förmodligen på min studentdag. Jag får gåshud.

Skånes Djurpark




De senaste dagarna har det hänt massor! Kör därför en snabbrepris.

onsdags var jag på studentfest. Att det endast är 28 dagar kvar till jag springer ut i min vita mössa är svårt att förstå. 

Igår jobbade jag på djurparken hela dagen! Vilken magisk dag det var. Vi slog flera rekord, bland annat gästrekord. På kvällen firade Jonna & Linnea sin 18 årsdag! 

Idag har jag tagit mig till djurparken igen, men den här gången som gäst & barnvakt till mina två busungar! Tog med dem på en heldag till djurparken & vi hade så kul. När jag kom hem hoppade jag in i duschen för att sedan åka & äta på restaurang med laget. 

Siblings

 
 
Glad för att jag slutade skolan halv tio idag. Utnyttjade ledigheten åt att åka inlines i en timme & plugga till mitt prov. I eftermiddag har jag varit tränare på "innebandyfritids". Förvånas av hur snälla & förstående mindre barn kan vara mot varandra. Nej nu vill  jag bara skriva mitt prov imorgon, sen väntar en eftermiddag med studentmingel då vi får reda på massa information om studenten & på kvällen är det studentfest!

Mormor & morfar



Det är mycket nu. Mycket som ska göras. Mycket som ska fixas & bestämmas. Men jag kämpar på så gott det går. 

Idag har mormor & morfar varit här! Fikat, pratat & haft det mysigt! Ikväll åkte jag & min bror ännu en två timmars runda på inlines, det är så himla kul!! 

Födelsedagskalas!



Vilken rolig dag jag har haft på djurparken idag. Tillsammans med min kollega Emma höll vi i ett 4 timmars långt födelsedagskalas & tog med barnen runt i hela djurparken. Har lekt, klappat djur & fått kramar. Men nu är jag tröttade än någonsin. Hade helst viljat gå i ide, men jag får nöja mig med några timmars sömn innan vi påbörjar en ny vecka imorgon.

Grillkväll



Men waow. Ibland undrar jag. Vad har jag gjort för att förtjäna så fina människor i mitt liv? Det är verkligen så svårt att förstå & ibland måste jag påminna mig själv om hur lyckligt lottad jag är.

Efter en rolig dag på djurparken har jag & mina sunshines haft grillkväll här hemma. Nu trillar mina ögonlock ner när som helst, imorgon väntar ännu en jobbdag. Då ska jag ta emot tre födelsedagsbarn som ska ha barnkalas på djurparken! Det ska bli så kul!

Lunch



Välkomnar fredagen med öppna armar!
Den invigdes med en god lunch tillsammans med min fina Elli. 
Därpå tränade jag ett pass med Linnea på gymmet. Träningsvärk imorgon känns ganska givet. Lite senare ikväll åkte jag också hem till henne. Åt jordgubbar i mängder & bara låg & pratade. Precis så som bara vi kan. 

What they don't know

 
Träningsdag. Efter skolan åkte jag & var innebandytränare för barn på väster och t4 skolan. Cyklade direkt efter till gymmet innan jag landade en stund hemma. Hann dock inte vara hemma mer än en timme förrän min bror drog med mig ut på en två timmars inlinesrunda. Nu mår man.

Överraskning


Dagen har bestått av två lektioner med världens längsta håla mellan. Håltimmen spenderade jag & några klasskompisar i esteternas musikstudio. Har lite planer på g förstår ni, då vi ska spela in demo!! 

Efter skolan åkte jag tillsammans med My & Alma hem till Julia & överraskade sjuklingen med naturgodis & lite annat. När jag kom hem åt jag innan jag satte igång med en inlämningsuppgift. Har fått dille på avocadoknäckemackor.


Ombytta roller



Stress stress stress. 
Man brukar tala om "lugnet före stormen", men den här gången är det "stormen före lugnet". Prov & inlämningar hit & dit. Det är bara att sätta tänderna i det, för snart springer jag ut med med min vita mössa på huvudet. 
Alma följde med mig hem en liten stund idag. Fikade en god fika, pratade & pluggade. Mysigt. Har sedan suttit med huvudet i läxböckerna men tog mig en paus när jag cyklade ner till gymmet. 

Learn

I förrgår när jag åt baguette med min bror vid floden Seine i Paris

Är så glad!! Det är så många småsaker som får mitt leende att gå på högvarv. Har verkligen kommit till insikt att livet inte behöver vara perfekt för att det ska kännas perfekt. Det är verkligen så. Det räcker att uppskatta, vara sig själv, ta vara på det man har, glädjas åt andra & inte döma. Så gör jag & det fungerar för mig. Allt & alla har sina brister & när du väl har förstått det, det är då du kan börja leva.

Idag har jag jobbat på Skånes Djurpark hela dagen! Har saknat det så! Fått några riktigt fina vänner där & fick även veta att jag har jobb på djurparken 2016 också. Lyckorus.

Day four in Paris


 
 
Drack en smoothie & åt en baguette till frukost innan vi gick till Louvre. Egentligen hade vi tänkt att besöka museet andra dagen, men det skulle precis stänga när vi kom dit så det fick bli idag. Ganska fräckt att få se Mona Lisa om jag ska vara ärlig. Även Venus de Milo & Napoleons kröning. Efter några varv därinne var det dags att åka hem, den här gången inte bara hem till hotellet utan hem till Sverige. Satte mina fötter på svensk mark vid åtta ikväll & det känns skönt att vara hemma efter några magiska dagar i Paris.

Day three in Paris

 
 

Efter ännu en titt på Eiffeltornet gick vi igår till PSGs hemmaarena, Parc des Princes. Maffig! Därefter traskade vi till Montparnasse som är Paris högsta byggnad efter Eiffeltornet. Valde att äta lunch nära byggnaden innan vi gick till Luxenburgparken & åt jordgubbar. På kvällen strosade vi runder i Latinkvarteren. Älskar Paris! Det är så magiskt här med stadens alla fina kvarter, mysiga restauranger & goda mat.
 
 

Day two in Paris

 

Kände mig oerhört fransk imorse efter att ha ätit crepes till frukost vid en liten butik. Därefter fortsatte vandringen till kyrkan Sacre Ceur där vi tog en titt innan vi bagav oss mot Svenska Kyrkan där mamma & pappa i hemlighet gifte sig 95. Det var så overkligt att vara där inne efter att bara ha sett en video därifrån! Vandrade även i parken Monceau där vi försökte att efterlikna mamma & pappas bröllopsfoton som togs där. Efter en världsgod baguette åkte vi upp i Triumphbågen & fick en magisk utsikt över Paris, besökte Notre Dame, åt  italiensk mat (?) & allra sist kom vi bort till Eiffel Tornet. Kan inget annat än att le.

RSS 2.0