Där jag trivs bäst

En tillbakablick till förra påsklovet & en dag som är svår att konkurrera mot. När jag, Linnea & Michaela tog en dagstrip till Köpenhamn. Ett minne värt guld.

"Innebandy" får tala för min tisdag. Jag har både varit på fadderträning, innebandymöte & haft vanlig träning. Vanlig & vanlig, vi spelade nhl (smålagsspel på innebandyspråk). Älskar mitt lag. Älskar innebandy för den delen också. Fantastisk sport är vad det är.

Believe it or not




Regn? Jag vill inte ha regn?! Jag vill ju ha sommar & sol.

Aja, what to do. Måndagen började iallafall med sovmorgon. När jag kom hem från skolan tog jag en powernap, vilket var det mest välbehövliga på länge. Nu räknar jag ner dagarna till påsklovet, endast tre dagar kvar!

Flaggan i topp



Jag är så stolt. Så fruktansvärt stolt vilken resa vi tillsammans har genomfört. Tyvärr förlorar vi matchen mot Sävsjö med 7-8, men vi avslutar med flaggan i topp i ett fullsatt Tyrshov. 350 personer i publiken, waow. En av de absolut roligaste matcherna jag har spelat. 



Första dagen



Det är bekräftat. 
Jag kommer förmodligen att ha världens bästa jobb. Allting, jag menar allt passar mig som handen i handsken & jag trivs så bra bland alla redan. This is gonna be a time to remember. Jag har alltså jobbat min första dag idag på djurparken med show. Idag tog vi allt väldigt simpelt, men med tiden kommer jag att få mer plats. 
När jag kom hem kom världens bästa Linnea hit. Vi spenderade 99 % i min säng under täcket med musikvolymen på högsta & när vi ses är det inte tyst en sekund. 
Nu ska jag sova för jag behöver ALL sömn jag kan få. Imorgon smället det. 14.00 på hovet. Kvalmatch till division mot Sävsjö. Be there.

Family

Jag har världens bästa stora familj 

Fredag! Att endast haft en lektion idag gör det svårt att klaga. 
Direkt efter skolan åkte jag till Skånes Djurpark, för idag var det dagen innan öppningen! Från halv ett till åtta ikväll har alla vi som var där jobbat som illrar. Städat, skruvat upp hyllor, satt upp skyltar & gjort hundra andra ting. 
Resten av min kväll spenderade jag tillsammans med min faster, fasters man & kusin som är sovgäster här inatt! Superroligt & mysigt! 

Graduation





Efter en mycket mysig fika med Alma i stan tog jag bilen till Skånes Djurpark för "Graduation"! Nu har jag fått mina kläder, skrivit på kontraktet, lärt mig HLR & ätit hamburgare med mina nya vänner. Det ska bli så kul att lära känna allihopa bättre & jag ser så mycket fram emot den här säsongen. 

Våffeldagen



När jag äntligen trodde att de värsta "läsveckorna" var över, gav vår lärare oss istället en tjock engelskbok. Om jag bara tyckt det varit roligt att läsa böcker. Vill vara en sån som bosätter sig i hängmattan hela sommaren & slukar bok efter bok. Måste bli bättre på det!
 
Ikväll har jag iallafall läst några kapitel i min engelskbok! Innan i eftermiddags så åt jag tillsammans med Matilda, Matilda, Frida & Nellie våfflor! Så gott & mysigt!

Sluta tänk varför & tänk varför inte

 

 
Tisdag. Efter skolan följde Lelle med mig hem. Lyssnade på massa spansk musik & slappade i min säng innan hon åkte iväg på träning. Vid sju tog jag innebandyklubban & åkte iväg på min. 

A better monday




En bättre start på veckan! 
Blev bjuden på världens godaste fruktsallad hemma hos världens bästa Karolina, innan jag för fjärde gången på fem dagar satte mig i bilen till Skånes Djurpark. Idag fick vi lära oss hur en kassa fungerar & hur det går till uppe i restaurangen! När utbildningen var slut åkte jag direkt till innebandyträningen. Det är kvalvecka & på söndag smäller det.

En helg




Varför har helger en tendens till att gå så fort? 
Nåja. Min helg har bestått av allt från utbildningar på Skånes Djurpark till lördagsmys med Elli.
Nu tänkte jag somna lite tidigare än vanligt, mest för att det känns som att jag behöver det. Är så trött.

Yes!



Som jag nämnde igår, deltog jag i en audition på Skånes Djurpark för de som ville delta i shower. Det var tjugo som deltog & fem valdes ut. 
Är det här ett skämt eller?! Jag är en av de fem utvalda!
Därför har jag haft ett fastklistrat leende på mig hela eftermiddagen. Vid femtiden körde jag till Skånes Djurpark igen för att gå på utbildningen entré, kassa & spel. Detta ska bli så kul. Efteråt körde jag hem till Michaela tillsammans med Alma & hade en myskväll. These girls.

Audition





Rakt på sak, stanna tiden. Här & nu.
För jag har verkligen insett att jag har så galet många anledningar till att vara glad för, vilket egentligen vi alla har. Det spritter verkligen i kroppen när jag tänker på det. Mina vänner är en stor anledning till detta. Jag har liksom slutat att vara rädd för framtiden & slutat att oroa mig. Allting löser sig. Det vet vi. Livet är ju ett äventyr. Såklart kommer det up & downs, men det är det som gör oss starka & modiga.

Idag var det ingen vanlig dag utan glasspremiär! Vi hade världens längsta rast & utnyttjade tiden till max. 
Ikväll har jag varit på audition för att delta i shower på Skånes Djurpark! Herregud vad det var kul! All nervositet släppte när jag öppnade dörren.

Throwback Everglades

Throwbacks kan vara någonting av det bästa. Att titta tillbaka, minnas & kanske till & med få tillbaka
den glada eller pirriga känslan man hade just då. 

Ikväll väljer jag att göra en throwback till Everglades! 
 
 
Såhär såg det ut när vi kom fram till Everglades i Florida! En stor skylt & en stor ödla välkomnade oss. 
 
 
Efter att ha köpt biljetter, väntade vi på vår båt som vi tillsammans med en grupp andra turister skulle åka i. Solen stod som högst på himlen & solkräm 30 var ett faktum.
 
 
Äntligen fick vi sätta oss i en söt båt & min första tanke var "Ska det verkligen gå såhär långsamt?". Där hade jag minst sagt fel. Väl ute på större vatten gasade guiden på som aldrig förr! Det var så himla härlig känsla varje gång båten lutade sig rejält i svängarna samtidigt som det fläktade & kepsen nästan flög av.
 
 
Innan vi fick se alligatorer, stötte vi på massa andra djur. Högst upp i ett träd hittade vi en till jätteödla & nära vattnet gick massa annorlunda fåglar omkring.
 
 
Det dröjde inte länge innan vår guide ropade "Hey guys, I think I can see something overthere!". Visst gjorde han det. Lite längre bort simmade en alligator som närmade oss med stormsteg. Ett tag kom vi så pass nära alligatorn  att vi som satt allra ytterst fick hoppa längre in. Sedan fortsatte vi under vår båttur att stöta på ännu flera.
 
 
När vi kom in i hamnen igen & alla turister gett guiden dricks vilket är väldigt viktigt i usa, gick vi & tittade på en alligatorshow. Snacka om häftigt!
 
 
Innan vi begav oss till Miami, fick jag & Felix tillsist hålla i en liten krabat. Enligt mig, inte alls läskigt. Hade självklart varit en femma om den varit något större.

 
 

Soon

 
 
Som jag längtar till sommarkvällar & solnedgångar. Cykelutflykter & roadtrips. Inlinesrundor. Beachvolleyboll. Nattdopp & vanliga dopp. Bruna ben & solblekt hår. Grillat. Glass & jordgubbar. Sommarfester, sommarplågot & att vara spontan utan dess like. Listan kan göras lång.
Ville bara ge er en liten påminnelse, detta är närmre än vad vi tror. 

Hovdala



Vad gör man när man efter skolan kommer på att man inte har någon läxa? Existerar ens den känslan? 
Då gör man som mig & Alma, tar sitt pick & pack till Hovdala & går en lång runda med matsäck & en hund. Galet spontant, men spontant blir av erfarenhet bäst. 



Första kvalmatchen till division 1



Kvalmatch men stora bokstäver!! 
Det är hur söndagen beskrivs med ett ord. Åkte till Sävsjö 10 & kom hem 21. Vilken känsla det var att spela inför en sådan stor publik! Resultatet blev tyvärr 3-5 men detta är ett dubbelmöte, så resultatet står kvar när vi möter Sävsjö på hemmaplan den 29e! Är redan taggad ut i fingerspetsarna.

Melodifestivalen






Vilken bra lördag det har varit.
Åt frukost ute i solstolen med en filt runt om mig & läste en bok. Senare i eftermiddags kom fina Frida till mig & vi lagade mat tillsammans innan vi hade mellomys! Nu ska jag sova. Imorgon gäller det, första kvalmatchen till division 1.

Äntligen fredag imorgon!



 
Längesen det var såhär efterlängtat med fredag imorgon! Förmodligen för att veckan har varit väldigt stressig.
Idag vid fyra hoppade jag in & jobbade på förskolan min mamma jobbar på. Har trollat hela eftermiddagen ska ni veta. Halv sex hämtade Matilda upp mig & så for vi till matchträningen. Vi fick upp bra flås idag vilket var riktigt gött. Sedan jag kom hem har jag bara suttit med mitt gymnasiearbete, imorgon ska det äntligen (!) lämnas in!! 

G'night

 

Frihetsgudinnan i bakgrunden, ser ni henne?
 
Det känns som att jag levt i getto de senaste dagarna, knappt sett solen, jag vill lämna in mitt gymnasieprov nu, nu, nu!! Det passade bra med studiedag idag, för jag har fått gjort mycket. Nu är jag ensam uppe här hemma, så det är nog dags för mig att ta mitt pick & pack & lägga mig. För tillfället finns det ingen bättre känsla.
 
 

Feelings



Vädret var ju sagolikt i morse?! Att vakna av att solen lyser in på rummet är en sommarkänsla i sig. 
För att börja skriva gårdagen så sprang jag ner runda när jag kom hem innan jag bänkade mig framför skrivbordet fullt med skolböcker. På kvällen tränade jag innebandy, kvalet börjar att närma sig nu!
Idag har vi studiedag! Mer än välbehövligt! Sitter & skriver på mitt gymnasiearbete at the moment & vill allt bara bli klar nu!

Monday



För tillfället hoppas jag att det ska bli fredag så fort som möjligt. Jag har löjligt mycket prov & inlämningar denna vecka, samtidigt som även gymnasiearbetet ska in. 
Vädret idag var magiskt. Som medicin för själen. Ikväll hade vi förmodligen säsongens längsta möte innan träningen. Redan på söndag är det dags för kval! Då tar vi bussen upp mot Smålands skogar.

Kval till divison 1



Helgen har gått i rasslande fart! 
Igår pluggade jag på dagen & på kvällen kom några tjejer hit. I förmiddags var jag bjuden på brunch hos min bästavän Michaela tillsammans med hennes pojkvän Axel. Hur underbart snäll är hon inte? Hade det gått att köpa en klonmaskin hade jag stoppat in henne tusen gånger om. Världen behöver fler som du. Brummade sedan vidare till t4-hallen & åt mat med laget innan vi körde ner till Staffanstorp för sista seriematchen (!). 
& vet nu vad?
 VI SKA KVALA TILL DIVISION 1!!! 

Friday I'm in love

Studentmössan kom igår, obeskrivligt

Att veta om att man bara har en lektion & sedan helg gör att man lite lätt svävar på moln i korridorerna. Tog sedan bilen hem, innan jag hämtade upp Molle & köpte varsin mcflurry! Svingott.
Igårkväll hade jag först världens mysigaste kväll med min bästavän. Lagade hemmagjord pasta & satt & pratade om allting vi båda har framför oss. Jag älskar livet. 
Efter en film bestämde vi sedan oss för att sticka till gymnasiefesten här i Hässleholm!

Just nu

A feel good picture

Den här skolveckan slår mycket! Idag hade jag min andra lektion på fyra dagar & imorgon har jag en kvar, som blir min sista innan jag tar helg. Tre lektioner?! Jag ger stående ovantioner.
Dock har vi mycket i skolan just nu, inlämningar & prov hit & dit. Därför ska det bli riktigt skönt med fredag imorgon!

100 days until graduation



Hur sinnessjukt låter det inte med rubriken?! 
100 dagar tills JAG springer ut från skolan med en vit studentmössa. 
Jag vet om att vissa är peppa, några skräckslagna & andra känner en kolossal blandning. Jag själv är så in i bombens förväntansfull på allting som ligger framför en, vare sig det handlar om studenten eller att våren börjar närma sig. Kort sagt high on life.
Idag har varit en lugn dag, as usual inte många knop. När man väl kommer in i "slapprytmen" är det mycket som ska till för att byta mönster.

Ledig



Hur gott ser inte detta ut på en skala 1-10?! Sagolikt. 
Åt detta på min lediga dag med mamma, min nästkusin Emelie & hennes mamma Paula. Vi hade en jättemysig eftermiddag med mycket prat & skratt runt köksbordet. Förmiddagen har jag tyvärr inget att skriva om då jag sov till halv tolv. Det gäller att utnyttja en ledig dag..tolkar det minst sagt bokstavligt.
Ikväll har jag spelat match! 7-1 till oss, shoohoo!

Just because it's monday

Bästa hörnet i rummet

Känslan att bara ha haft en lektion idag? För go. Drog hem & maxade upp musikvolymen i huset samtidigt som jag slog på mitt slapp-mood. 
Ikväll har jag spenderat tre timmar i innebandyhallen. Först hade vi möte med lagets mentalcoach innan vår vanliga träning började.
Förresten, Maria Swahn är borta imorgon, vilket leder till att vår klass inte har några lektioner & inte behöver sätta vår fot på skolan förrän på onsdag! Felfri känsla.

Skateboarding



Såhär en söndagskväll kör jag på en throwback till sommarkvällen i Florida. Tog brädan & åkte längs strandvägen samtidigt som jag såg solen gå ner. Det är sådana stunder jag gärna blickar tillbaka till. Stunder då man mådde sådär extra bra. När jag var liten sa min pappa alltid till mig att jag skulle komma ihåg hur jag mådde de stunder jag var som lyckligast. För när livet blir lite svårare kan du blicka tillbaka till just det ögonblicket & av någon anledning kommer livet plötsligt att kännas lite enklare. 
Idag var vädret piss kasst värdelöst. Planerna jag & Molle hade uteslöts & istället fick vi blev det en filmdag under filtar, men lika bra var det ska ni veta. 


Fotoprojekt


Vilken annorlunda & bra dag. 
Michaela behövde modeller till ett fotoprojekt & sedan länge har vi två tillsammans med Linnea & Felicia planerat en fotodag. Felicia går stylistprogrammet i Helsingborg & fixade smink & hår på mig & Linnea! 
Bortsett från att jag frös som en istapp, så var det galet kul! Jag kommer att lägga ut fler bilder när Micha har redigerat dem! Kika in på hennes blogg www.tjugoforstaseptember.blogg.se
Ikväll har jag hängt med ett härligt gäng tjejer & killar hemma hos Frida & nu sover Molle över här 


RSS 2.0