NYC

 

 

Kommer ihåg förra året när jag stod på toppen av Empire State Building & blickade ut över New York. Kommer ihåg hur hela staden blev miniatyrlik. Byggnaderna, de gula taxibilarna & allra minst alla människor. Då slog det mig. Om vi människor är så små, tänk så små våra problem egentligen är. Då talar jag om de problem vi alltid förstorar upp, men som egentligen inte är stora. Det är då vi ska se allt från ett större perspektiv. Likt att stå på toppen av Empire State Building & blicka ut över New York. 


Checkat av ännu en dag på djurparken. När jag kom hem blev det söndagsmys med familjen efter att ha sprungit en dryg halvmil med pappa. Nu är jag redo för en ny spännande vecka.


Two favorites

 

Det känns skönt att vara tillbaka på Skånes Djurpark. 

Tidernas två härligaste komplimanger kan ha nämnts av två barn idag. 

"Kajsa, du har ett jättevackert skratt! Det låter verkligen så fint när du skrattar!"

"Kajsa, nu vet jag vem du liknar? Elsa i filmen Frozen!"

Imorgon väntar ännu en jobbdag. 

Ikväll har jag varit barnvakt för Elsa & Axel. Mina två favoriter. Vi har spelat spel, lekt dunkgömme & kurragömma. Gått på vandringsfärd i skogen & till sist mös vi till det & tittade på film. 


Mina tankar i ord just nu


Ta till vara på livet. Ta till vara på alla speciella stunder. Ta till vara på varandra.

För vem vet när livet tar slut & vi inte längre kan ta till vara på allt. 

Vem vet när vi inte längre kan tänka, uppleva, drömma eller känna.

Den dagen kan stå och knacka dörr tidigare än vad vi tror. Det har jag lärt mig nu

 När den dagen väl kommer, då är det försent att få våra ouppfyllda drömmar i uppfyllelse. 

Det kan vara så att vi inte prioriterat dem, haft tillgång ekonomiskt eller ännu värre, inte vågat.

Att inte ens våga, är det absolut största misstaget. 

Om du är rädd för att misslyckas innan du ens har försökt, har du inte förstått vad livet går ut på. Att ta risker, för att slutligen få det man vill ha.

Inga risker resulterar i inga framsteg.

Livet är en gåva. Tack vare livet, har du fått möjligheten att göra precis det du vill göra. 

Så till vara på denna gåva & våga tänka, uppleva, drömma & känna helhjärtat. Innan det är försent.


Vila i frid fina Pontus




Kräftskiva








 
Öppnade dörren till Skånes Djurpark & möttes av glada kollegor som fick mig att känna mig mer välkomen än någonsin. Som jag har saknat dem & hela parken. När jag kom hem hade min familj förberett en stor kräftskiva med nära vänner! Så i ikväll har jag hållit hus här hemma & haft det jättetrevligt. 

Friday



 
 
Ikväll hängde vi sju mål mot Ängelholm, vilket resulterade i en go vinst med 7-5!
Bättre fredagskväll får man allt leta efter. Det känns härligt att vara igång med innebandyn igen. Som jag har saknat den här sporten. 
Nu tänkte jag sova för att ha energi till min första jobbdag på Skånes Djurpark imorgon sedan jag åkte ner till Italien! Det ska bli så kul att träffa alla!
 
 
 
 

Kortspel

 
 
 
Startade torsdagen med en god frukost. Gick ut med hunden i det fina vädret, lyssnade på en podd & tog en inlines runda. Mellan 13-17 har jag varit på Västerskolans fritids. Spelat massa fotboll och förlorat på kortspel, så har eftermiddagen sett ut. Nej, nu ska jag öva i smyg så att jag vinner nästa gång.

Two days has passed


Att börja jobba ett och sluta halv fem säger sig själv. Både igår och idag blev jag nämligen inringd som vikarie på Västerskolans fritids. Än så länge har jag svårt att kalla det jobb med tanke på att jag bara har spelat fotboll, innebandy, kortspel och dunkgömme.

Både igår och idag har jag även tränat innebandy om kvällarna, men idag innan träningen var jag med en kort stund på avskedningsfika för Michalea. Hann komma när alla ätit upp men bättre sent än inget såklart. Därför snodde jag denna bilden av Karolina. Michaela ska nämligen flytta upp till Gamleby och gå fotoskola, vilket hon förtjänar mer än någon annan.

No school


Om allt varit som vanligt skulle jag haft min första skoldag efter sommarlovet idag. Men nej, jag har ju tagit studenten. Jag ska visst aldrig tillbaka till skolan igen. Så. Himla. Konstigt. 

Istället tog jag cykeln & trampade på till Västerskolan för ett kort möte med deras rektor & sedan till några förskolor som ligger samlade på Ljungdalaområdet. Jag har nämligen fått just Ljungdala som mitt område när det kommer till timvikarie på förskolor i höst, vilket känns tryggt & väldigt bra! Samtidigt ska jag jobba på Skånes Djurpark & hoppa in på olika fritids i Hässleholm är det tänkt. Redan på måndag ska jag vikariera på Läredaskolan! 

Ikväll tränade jag innebandy & det var sista träningen innan vår första träningsmatch som ska spelas imorgon mot Olofström. Är en mix av spänd, förväntansfull & så in i bombens taggad...


Papertowns



Jag har så många bilder att redigera!
Blev precis klar med studentdagen och i veckan ska jag ta tag i studentbalen. Hann kika på dem innan & redigerade några, två av dem har ni här.

Linnea sov över hos mig och idag har vi slappat till max. Vid femtiden tog vi två och Micha tåget till Kristianstad och såg filmen "Paper towns" på bio! Sevärd. Efteråt åt vi på House of Bagels. Det var en sådan bra kväll som gjorde att man åkte hem med ett leende på läpparna och kände sig lyckligt lottad att ha så fina vänner omkring sig.


Malmöfestivalen





A feel good day. 

Tillsammans med Linnea tog vi två bilen till Åhus idag. Först var vi ett tag på stranden, innan vi köpte varsin glass vid hamnen. Ikväll åkte vi ner till Malmöfestivalen & jag fick min födelsedagspresent av henne som var en middag på restaurangen Mando! Vilket ställe & vilken mat. Därefter gick vi till Stortorget & tittade på John De Sohn.

Fröjd & kräftskiva




Började min onsdag på ett väldigt bra vis när jag åkte till caféet "Fröjd" tillsammans med Elinore! Där inne åt vi lunch & när vi var klara åkte vi ner till sjön. En jättemysig eftermiddag. 
Ikväll har jag varit på kräftskiva hemma hos Felicia! Det var jättetrevligt & roligt att träffa alla igen!

Höganäs





Efter klockan slagit lunch åkte jag, mamma, Laila & Alicia tillsammans bort till Höganäs! Först satte vi oss på en liten uteservering ute i det fina vädret. Därefter tog vi en sväng inom Lager 157, innan vi splittrades. Jag satte mig på tåget hem till fysträningen & de andra åkte till stranden. Men vilken skön känsla det var när passet var gjort. Efter träningen körde jag hem till Michaela och hade en världsmysig kväll.

Roadtrip!

 
 
 
Lite passande med roadtrip idag när det är min och mitt körtkorts 1 årsdag!!
För idag tog jag och Linnea nämligen bilen neråt och navigerade oss till Lund! Först hade vi picknick på en gräsmatta, sedan gick vi runt i butiker, innan vi satte oss på ett café och åt världens godaste kladdkaka. När jag kom hem körde jag direkt till min innebandyträning.

My!




Klockan nio & elva imorse hade jag två möten bokade med Läredaskolan och Grönängsskolans rektor angående vikarie i höst.
 I eftermiddags var jag ÄNTLIGEN barnvakt. Som jag har saknat dem. Ja, hela familjen egentligen. Idag fick jag passa två andra barn också, deras granne och en tjej från USA. Riktigt skoj! Vi spelade kubb, vanligt spel, fikade och klingade på gitarren
Tillsist, gissa vem som kom med tåget lite senare & var här ikväll? Samt kom med en försenad fördelsedagspresent. Jo My! & det var så kul att få träffa henne! Vi har både hunnit med att åka inlines, snacka massa och äta squash-pizza! Jag tipsar alla jag känner att äta squash-pizza. Så enkelt, nyttigt och gott! Det är alltså tortillabröd in i ungen med tomatsås, rödlök, ost och squash på. Sedan lite sallad över. Magi.

Fixdag


Nu kan jag bocka av min "flitiga dag" på listan. 
Idag har jag varit själv hemma hela dagen och fixat lite. Blandannat så har jag ringt runt om jobb till i höst. Det kommer verkligen att kännas så annorlunda att inte gå till skolan! Jag menar, aldrig mer ska jag sätta mina fötter innanför skolans dörrar. För mig som knappt hunnit landa från Italien och tagit in att jag tagit studenten, är det svårt att förstå.
 Ikväll tränade jag min första innebandyträning på över tre månader! Vilken känsla...var rädd att jag skulle hålla klubban upp & ner när jag kom dit. Så längesedan! Men som tur är det fortfarande lika roligt. 
Efter träning körde jag ner till derbyt mellan IFK & HIF där jag var med Linnea. Efter matchen körde vi hem till henne och pratade igenom mer noggrant allt som hänt de senaste två månaderna. Så välbehövligt.

2 days






Tänkt att berätta om två dagar i streck. 
Igår vaknade jag upp i ett molnigt Göteborg, men vädret höjde mysfaktorn några grader då vi kusiner åkte in till ett café och åt en världsgo frukost. Det var verkligen jättemysigt. Runt ett-tiden sa jag hejdå till familjen Krokström som fått stå ut med mig i några dagar och satte mig på tåget hem till hålan. 

När jag kom hem tog jag och Felix en inlinesrunda på en timme innan vi åt kvällsmat tillsammans. Därefter körde jag till Jonna, Alice & Amanda innan vi körde vidare till utestället Martin&Martin i Kristianstad! Träffade många vänner jag inte träffat sedan jag åkte vilket var jättekul! 




Idag åkte jag, Frida och mamma till Åhus! Jättehärlig dag med massa sol, tyvärr inget bad, glass i stora lass och prat i mängder.

Göteborg


Idag prickade jag av första sommardoppet i Sverige! Jag, Hanna & Elin gick till några klippor där vi hoppade i. För att förtydliga varade doppet i mindre än tio sekunder. Mest en "bara för att grej". Efter lunch tog vi bilen till Hunnebostrand och hann vända in & ut i några affärer. Runt halv femtiden åkte vi allihop till den tredje kusinens Fridas nya lägenhet i Göteborg. Så himla fin! Därefter körde vi hem alla till mina kusiners hus i utanför Göteborg i Mölndal. Åt tacos och nu tittar vi tre kusiner på film.

Smögen












Vilken magisk dag. 
Vi tog motorbåten ut till Smögen i förmiddags och gick en runda längs Smögens brygga innan min andra kusin Elin kom med bussen från Göteborg. Köpte skagenröra som vi la på våra hemmagjorda mackor och åt dem i båten. Vädret var fantastiskt fint. Sedan begav vi oss iväg och la till vid en klippa där vi alla låg och sov på varsin handduk i över en timme. Guldvärd tid. Åkte sedan in till Hunnebostrand och åt varan glass innan jag, Hanna och Elin gick längs havet hem till sommarstugan. 
Ikväll har vi grillat och efteråt dukade vi upp med massa god frukt och choklad, tände ljus och satte igång musik. 

Ulebergshamn






Där bytte jag Medelhavet mot västkusten. Idag tog jag själv tåget upp till mina kusiners sommarstuga i Ulebergshamn som ligger norr om Smögen och ska stanna här i några dagar. Vilken magisk plats. 

Ikväll cyklade jag och Hanna till Hunnebostrand och åt varsin sallad med varmrökt lax, vattenmelon, getost och tomat. Imorogn ska vi troligtvis åka ut med båten. 

Åhus & avskedsmiddag




Jag fortsätter att ta deg väldigt lugnt nu när jag har kommit hem. Jag måste komma ner till marken efter 7 intensiva veckor jobbveckor. Därför åkte jag till stranden idag igen med min bror. Vi tog det väldigt lugnt & Jag sov faktiskt en stund under solen. På kvällen var jag på avskedsmiddag hemma hos Jonna som ska vara utbytesstudent i USA i ett år! Henne kommer jag att sakna. 

I'm in Sweden & turning 19

 
 
Efter 2 månader själv i Italien & 1 erfarenhet rikare, har jag satt mina fötter på svensk mark! Det känns fruktansvärt konstigt! Jag ska skriva ett större inlägg om resan senare. Om vad dessa månaderna har gett mig, massa bilder osv. 

Men idag väljer jag att skriva om de två dagar jag hitintills har haft hemma i Sverige! Igår sov jag ut så länge jag kunde & gjorde ingenting på hela dagen fram tills farmor, mormor & morfar kom hit. Vi fikade, visade bilder från Italien & pratade om de 7 veckor som gått. Passade även på att fira min födelsedag lite i förskott tillsammans med dem. På kvällen fick jag äntligen träffa Molle & vi hade en hejdundrans myskväll. 



Idag, den 3 augusti, är det min 19 årsdag! Jag har inte ens haft tanken på det förrän igårkväll, allting har nämligen gått i en hysterisk fart på sistonde. Helt plötsligt befann jag mig i Sverige istället för Italien. Mina planer var att åka till Venedig på min födelsedag, men får erkänna att Åhus strand nästan är minst lika bra. Host. I allafall var sällskapet tusen gånger bättre än vad det hade varit Italien, för där hade jag fått fira min födelsedag helt själv imed att teamet är lediga olika dagar! Så idag tog jag, min bror & Alicia bilen till Åhus & spenderade en lugn heldag på stranden. Ikväll hade jag, mamma & pappa picknick vid hovdala. Det var jättemysigt. När jag kom hem gick jag en runda med Jonna som jag inte träffat sedan jag åkte iväg & till min förvåning överraskade Elinore mig när jag kom hem! Hon knackade på dörren med en söt liten present i handen.
 
 


 

RSS 2.0