OLYMPIC GAMES!









Igår hade vi Olympic games på Camping Europa! Det var helt sanslöst hur många människor det var som deltog!! Vi hade gjort upp tre team & tävlingarna pågick från morgonen till kvällen! Vädret var helt fantastiskt. Idag var det musikal som alla torsdagar & kväll hade vi Tarzan!! Min favorit. Det blev verkligen en riktigt bra kväll som avslutades med att jag, Braveheart & två killkompisar från Danmark tog en glass vid baren. 

Chanching plans, going home earlier!



Chanching plans! Mitt äventyr börjar lida mot sitt slut! Ett äventyr som har varit galet lärorikt, spännande & utvecklande i nästan två månader. Jag tog alltså mitt pick & pack & begav mig helt själv till ett annat land. Det var min första gång utomlands själv. Till en plats jag aldrig varit på & en plats där jag inte kände någon. Under dessa snart sju veckor har jag lärt mig mycket när det kommer till sättet vi jobbar på, om andra kulturer, men framför allt har jag lärt mig jättemycket om mig själv. Denna resan är startskottet, min början till att se världens alla hörn.

Nu till delen jag inte räknat med när jag åkte hit. I snart sju veckor har jag jobbat 18 timmar per dygn & lagt mig mellan klockan 2-4 varje natt. Jag har jobbat varje dag, för till & med på vår "lediga" dag jobbar vi 8 timmar.

Det har lett till att jag blivit utmattad & nu i slutet känt av inre stress. Dock inte så konstigt om du frågat mig med tanke på våra arbetsförhållanden! Min familj tyckte till & med att jobbet var omänskligt efter att de hade varit här. Att sova så lite & jobba så mycket går nämligen inte, hur roligt jobbet än är. För själva jobbet är någonting av det roligaste jag har gjort! Att få uppträda på scen, dansa, lärt känna jättemånga nya vänner, bada i vår pool varje dag, leka med barn, måla ansiktsmålning & ha konversationer med människor från hela Europa. Men om jag skulle ha varit här i 4 veckor till, hade jag bränt ut mig själv. 

Så till helgen slutar min resa & på lördagkväll sätter jag mina fötter m på svensk mark! Detta valet handlar om att jag står upp för mig själv, för jag vill verkligen inte förstöra min hälsa! Men 7 veckor har gett mig otroligt mycket & jag är så glad att jag gjorde denna resan på egna ben! Det har gett mig obeskrivligt mycket som person & jag kommer alltid att bära med mig detta.

Two days






Lite bilder från min lediga dag i förrgår. 

Den dagen blev verkligen riktigt bra. Köpte frukost & cyklade till en fin strand. Därefter cyklade jag till stranden i Grado. Tog med min pennyboard så gled en runda längs de krokiga vägarna när solen gassade på för mycket. 

Både igår & idag har dagarna bara rullat på. Vädret var kasst idag. Fortfarandd varmt men väldigt vindigt. Dock skönt när vi dansade på stranden! 

Thinking


Jag är trött. Trött av värmen & trött av för lite sovtimmar. Men man märker verkligen hur mycket gästerna, föräldrar som vuxna, ger en energi. Jag hade bara behövt sova ikapp några dygn, sen hade jag varit fit for fight. För jobbet är fantastiskt kul! Men jag njuter inte lika mycket som jag kunde ha gjort.

I förmiddags hade vi kockskola & i eftermiddags ansiktsmålning. Sedan har jag städat, dansat, gjort "kontakt", stått vid hoppborgarna, cyklat runt & informerat gäster, dansat på scenen till minidiskot, klappat igång publiken under talangjakten & nu har klockan slått midnatt så nu ska vi ha möte & därefter träning till musikalen. 

Disney


Detta är ett exempel på några rader som gick rakt in i hjärtat. Började faktiskt gråta när jag läste det. Fina Maria & fina familjen Enetjärn.

Idag var det en tuff morgon när jag sa hejdå till mamma, pappa & Frlix. Det är alltid jobbigt att säga hejdå. Men de åker vidare till Kroatien & är tre timmar ifrån mig. På något sätt bli det lite lättare då! 
Ikväll hade vi återigen musikalen "Disneydream" tillsammans med massa barn på scenen! Kan knappt sluta titta på dem, de är så söta när de dansar runt i för stora scentröjor & den ena är mer förväntansfull än den andra.

Trieste




Det är alltid tufft med avslut. 
Efter en vanlig jobbdag igår, sa jag hejdå till Familjen Pettersson & Johansson tidigt imorse då de körde vidare till Kroatien. Mamma, Pappa & Felix ska med dit, men väntar att åka en dag imed att jag har min lediga dag idag. Så idag körde jag & familjen till en badplats vid staden Trieste. Nu ska vi snart äta vid husvagnen. 

Det är nämligen såhär, när jag bestämde mig för att åka & jobba i ett animationteam hade jag en annorlunda bild av vad jobbet i vissa sammanhang skulle innebära. Vi jobbar nämligen galet mycket, från 8.30 på morgonen till 02.00-03.00 på natten & med endast 30 minuters rast. Så har det rullat på i snart fem veckor. Men det tuffa är att vi måste  ha ett leende på läpparna 24/7. Själva jobbet & allting jag gör är något av det roligaste jag har gjort. Vädret är helt fantastiskt, campingen är verkligen jättefin, teamet är snällt, maten är just amazing & aktiviteterna vi gör är hur roliga som helst. Men det är verkligen för långa dagar. Jag har pratat mycket med människor här nere & det är många som ifrågasätter våra jobbtider. Enligt mig går det inte att göra ett lika bra jobb om man sover fem timmar per natt! Om bara italienare visste om det haha. Det är nämligen lite kämpigt just nu på grund av att jag är så trött. 

Idag


Ciaoo! Mitt internet har varit dökasst de senaste dagarna & är fortfarande lite segt så därför måste jag göra tre inlägg om de senaste tre dagarna, för jag kan inte posta många bilder i ett inlägg! 

Så, jag börjar med idag! Idag hade jag varken practise på eftermiddagen eller kvällen, vilket var guld värt. Så i eftermiddag tog jag & Alicia varsin luftmadrass & la oss ute i havet. På kvällen åt jag lunch med familjen x3 & vi åt pizza nere på stranden. Så mysigt! Laddade upp till jag skulle sjunga "Stay with me" under vår välkomsshow.

Igår


Igår fick jag siesta på eftermiddagen & cyklade bort till den långa bryggan vid havet. För när man kommer allra längst ut kan man gå på en "vattenväg" ut till grundare vatten & där ute var min familj, Pettersson & Johansson! På kvällen skippade jag middagen med teamet & följde med min familj x3 till Grado & åt på restaurang. Sedan var jag tvungen att vara tillbaka till minidiskot halv nio.
 



I förrgår


Iförrgårkväll smällde det rejält borta i teatern! Då hade vi premiär av musikalen Tarzan & fy för vad kul det var!! 
Det måste ha varit publikrekord där inne & sedan var det extra kul att min familj, Pettersson & Johansson var där! Efteråt blev jag fotograferad av flera föräldrar tillsammans med deras barn & sedan tog jag en glass med det svenska gänget. 




Tredje familjen är här!



Jag måste visa vad jag fick av Alma ända från Sverige. Den här tjejen lämnade alltså dessa kuverten till min familj dagen innan de åkte ner hit. Som ni ser är det massa brev jag ska öppna vid speciella tillfällen. Hur fin vän är hon inte?

Idag kom tredje familjen ner hit, nämligen Olivias familj! Så himla kul!! Cyklar alltid bort till vagnarna så ofta jag kan, sedan träffar jag dem överallt då & då. Imorgon är det musikaldags & jag kan knappt bärja mig! Jag ska spela tigern i Tarzan! Under musikalen ska jag slåss med både Tarzan & pappan! Sorligt nog så dör jag i slutet men jag blir buren ut av Tarzan så det är launa.

Two good days


Nu har jag två dagar att berätta om! 
För det första, i förrgår kom familjen Pettersson hit! My second family. Så både igår & idag har jag fått in att träffa mina två familjer så mycket som möjligt! Jag är så glad att dem är här. 

Så idag åt jag kvällsmat vid husvagnen vilket var jättemysigt. Efter kvällsshowen var jag med Alicia & Felix & vi köpte varsin glass vid baren!

My free day








They are here!



Gissa vem som är gladast i hela världen för att hennes familj precis har kommit ner till Italien?!?

Jag har aldrig känt en sådan känsla som jag fick när jag såg bilen komma. Jag sprang mot mamma, pappa & Felix med händerna för ansiktet & grät. Det blir så mycket tydligare hur mycket din familj verkligen betyder för dig när du är ifrån dem så länge. Jag lovar er, efter dessa tre månaderna kommer jag att ha en helt annan syn på saker & ting.

Så idag lekte jag i poolen med barnen på eftermiddagen. Mamma, pappa & Felix tittade på. Sedan ikväll hade vi karaokekväll & lekar vid hoppborgarna. Efteråt tog jag, Felix & några danska vänner jag lärt känna, varsin glass vid baren. Nu ska jag sova. Imorgon är jag ledig & då ska jag & familjen till Grado! 


Deijligt

 
 

Jag får så mycket kärlek från barnen. Kramar, pussar, high five, teckningar, armband & godis. Det är guld värt. 



Black light show


En bild med två campinggäster! 

Igår morse hade vi "Mini Masterchef" här igen för barnen & gjorde egen pasta! Är man i Italien så... På eftermiddagen målade jag ansiktsmålning. Som alla onsdagar hade vi även "Europa got talent" & ikväll vann en dansk hip-hop dansare, galet grym! 

Idag har det varit en lugn dag. Eller ja lugn & lugn, vi har inte så mycket fritid här nere utan det händer någonting hela tiden! Ikväll ska vi ha vår andra show "Black light show"! Jag är inte med i den, men de är galet duktiga så ska bli kul att se!

Disneymusikalen



En bra anledning att bo vid Medelhavet är att jag på tre minuter kan cykla till stranden bredvid campingen & sola. Jag tog tillfället i akt under vår siesta i eftermiddag. Laddade upp inför Disneymusikalen vi hade ikväll! Det var så kul & barnen var så galet söta att jag nästintill smälte där ett tag. De var så stolta när de dansade runt på scenen. 

Musikal



Vädret här är kalasbra & jag har hört att ni i Sverige också har det hur bra som helat vilket gör mig jätteglad! Hoppas att det är bra med er alla & att ni njuter av ledigheten. 

Imorgonkväll ska vi ha en musikal som heter "Disneydream" tillsammans med barnen på campingen. Så idag var vi i full igång att öva till musikalen, vilket vi ska göra även imorgon! Nu ska jag cykla iväg till vår samlingsplats & förberedda inför beachpartyt vi håller i på stranden ikväll! 

Min tredje lediga dag!



En av de bästa dagarna på veckan är såklart dagen jag är ledig. Jag vaknade klockan ett innan jag gick & övade till musikalen "Tarzan". På vår lediga måste vi alltid vara med på eftermiddagsträningen & sen jobbar igen vid 20.30. 

Efter träningen cyklade jag & Frederika ner till stranden bredvid & spenderade vår eftermiddag där. Låg & pratade hur mycket som helst vilket var jättekul. Sedan tog vi också en timme till att ringa hem & sen gick vi till baren & köpte varsin glass. Så så gott. På hemvägen cyklade vi inom supermarket & köpte bröd, italiensk skinka & salami som vi åt till kvällsmat. 

Ikväll har jag stått i publiken till kabaréshowen, men innan dess hann jag cykla & köpa jordgubbar, sätta mig vid stranden & vara själv en stund. Det är viktigare än vad man tror. 

Village



Dagarna rullar på bra fort! Just nu har jag svårt att skilja på dem & jag tycker det känns väldigt overkligt att jag har varit iväg i snart tre veckor alldeles själv. 

Det är en speciell känsla att stå på egna ben. Man märker faktiskt på något konstigt vis redan nu hur man utvecklas. Jag menar, varje dag går jag fram & har korta samtal med över 50 främlingar från världen över. Om jag sagt det till mig själv för bara något år sedan hade jag aldrig trott på det. Varje dag ställs jag för utmaningar som ibland känns för tuffa. Men som sagt, hur det än känns så kommer jag att ha med mig det hela livet. Just nu dessa dagarna är jag inne i en väldigt saknig period. Men så måste det få vara! Håller på att ställa om mig till detta livet & när det inte alltid går som på räls börjar man tänka mycket & saknar tryggheten! Men någonstans långt in så gillat jag det. För jag vet om hur bra det här är för mig & att det med tiden kommer att bli bättre.

Igår på miniklubben var jag på stranden & lekte & idag plaskade vi runt i poolen. Ikväll uppträdde jag på scenen & sedan satt vi ett gäng utanför där vi bor & bara snackade. & det bästa av allt, imorgon är det min lediga dag!



We will rock you




Idag har jag haft en saknig dag. Saknat allt & alla lite extra mycket. Men det är så det måste få vara. Hur hade det varit om jag var iväg & inte saknade någon en enda gång?

Ikväll smällde det, ikväll hade vi vår musikal "We will rock you!"! H e r r e g u d vad kul det var! Efter musikalen när klockan slog midnatt överraskade vi Lorenz som fyller år 18 idag! 

Sun


Det är svårt att lära sig leva i ett nytt land. Men det är så fruktansvärt intressant, utvecklande & det blir mer & mer kul & allt mer bekvämare för varje dag som går. 

I förmiddags hade vi det vi kallar för "Mini Masterchef" & bakade en typ av kaka. Innan middag har vi alltid "Tropical Dance" vid poolen, vilket innebär att några i teamet står & dansar framför gästerna medan de andra går runt & pratar! I slutet spelade vi vår "Jingle-låt" då alla i hela animationteamet dansade tillsammans ute på en ö i poolen. THAT feeling. Efteråt kastade killarna oss tjejer i poolen. Ikväll hade vi "Europa's got talent" & nu ska vi öva till musikalen, för imorgon smäller det! 


RSS 2.0